G-Technology RAID recovery

Onze data recovery-service omvat alle G-Technology RAID-systemen voor consumenten en MKB’s. Wil je meer weten over onze werkwijze? Hieronder vind je enkele case studies.

G-Technology G-RAID with Thunderbolt case study

G-Technology G-RAID with Thunderbolt

Model: G-Technology G-RAID with Thunderbolt
Aantal schijven: 2
Capaciteit: 2* 2TB
Besturingssysteem: Mac

Wat was het probleem van de G-RAID with Thunderbolt?
Een piloot annex amateurfotograaf bracht een defecte G-RAID bij ons binnen. Hierop stonden vele exotische prachtlocaties vereeuwigd. De behuizing bevatte twee Hitachi 2TB-schijven, die aan elkaar gekoppeld waren middels een RAID 0-configuratie. Op een dag viel zijn MacBook Pro plots uit, waardoor de configuratie beschadigd raakte.

Hoe gingen we te werk?
Bij aankomst verwijderden we de behuizing en controleerden we de twee schijven. Beide bleken 100% gezond te zijn. Ondanks deze tiptop conditie kopieerden we de twee disks op onze eigen kopieschijven – dit volgens hét data recovery-adagium ‘better safe than sorry’. Vervolgens was het zaak om de RAID-configuratie weer aan elkaar te krijgen. Dit deden we door het goed zetten van diverse parameters (waaronder de schijfvolgorde, de cluster size, het aantal ‘rows’ en de ‘offset’). Normaliter is er sprake van een offset van 0 sectoren. In dit specifieke geval hanteerde de behuizing er maar liefst 40.

Nadat de parameters in orde waren gemaakt, kwam nog een probleem aan het licht: de filetable van de G-RAID with Thunderbolt was beschadigd en moest dus worden gereconstrueerd. Aangezien de klant verder niets meer met de G-RAID had gedaan, waren er genoeg resten aanwezig om het geheel succesvol te herstellen. Zo kon uiteindelijk alle data worden teruggevonden.

Prijs: €800,-
Verwerkingsduur: 6 dagen

G-Technology G-RAID case study

G-Technology G-RAID

Model: G-Technology G-RAID
Aantal schijven: 2
Capaciteit: 2* 2TB
Besturingssysteem: Mac

Wat was het probleem van de G-RAID?
Een filmmaker uit Utrecht gebruikte deze G-RAID bij zijn MacBook Pro in serieschakeling met andere G-RAID’s. De schijven waren fraai opgestapeld, maar helaas werd dit exemplaar op een kwade dag van de stapel afgestoten. Een haperende G-RAID was het gevolg.

De schijven werkten samen in RAID 0. Dit impliceert dat beide schijven nodig zijn om een succesvol resultaat te kunnen behalen. Bij nadere inspectie bleek een van de Hitachi-schijven beschadigde leeskoppen te hebben.

Hoe gingen we te werk?
De leeskoppen waren gelukkig niet zeer ernstig aangetast, zodat we gewoon een kopie konden maken. Op 378 sectoren na kon de beschadigde Hitachi worden uitgelezen; de andere werd zelfs in zijn geheel uitgelezen. Hierna wendden we ons tot het werkstation alwaar de twee schijven weer in teamverband konden worden gezet. Het HFS+-bestandssysteem was bovendien intact, waardoor we alle bestanden eenvoudig konden overzetten op een LaCie Minimus harddisk.

Prijs: €800,-
Verwerkingsduur: 5 werkdagen

Over G-Technology

G-Technology is een nieuwkomer in de externe opslagmarkt. Zij leveren fraaie aluminium behuizingen van hoge kwaliteit, die bovendien goed stapelbaar zijn. Kortom, de ideale keuze voor een professionele filmmaker of fotograaf. Vaak kiezen deze (Mac)-gebruikers voor een RAID-oplossing in de G-RAID-serie. Hoewel de behuizingen van goede kwaliteit zijn, kunnen zij toch falen, evenals de schijven binnenin de behuizingen.