Onze data recovery-service omvat alle Seagate NAS-systemen voor consumenten en MKB’s. Wil je meer weten over onze werkwijze? Klik hieronder voor een case study.

Seagate GoFlex Home case study

Model: Seagate GoFlex Home
Aantal schijven: 1
Capaciteit: 2TB
Besturingssysteem: Mac

Wat was het probleem van de GoFlex Home?

Een fotografe had geen toegang meer tot de foto’s op haar GoFlex Home, naar eigen zeggen omdat ze het wachtwoord was vergeten. Onze eerste ingeving was dan ook dat het om een eenvoudige kopieerklus van €50,- ging: in dat geval zouden we de schijf simpelweg uit zijn behuizing halen en alle data hiervan overzetten op een andere harddisk.

Nadat we de GoFlex Home hadden aangesloten op ons diagnose-apparaat kwam er helaas iets heel anders aan het licht. De schijf bevatte een veelvoud aan re-allocated en pending sectors. Met name die laatste gaven een indicatie van het probleem van de harde schijf: zwakke leeskoppen. Gelukkig waren de leeskoppen niet dusdanig verzwakt dat het vervangen ervan noodzakelijk was.

Hoe gingen we te werk?
Na akkoord van de klant werd de recovery geüpgraded naar de eerste categorie (€250,-). Vervolgens sloten we de GoFlex Home op onze imager aan. Deze imager leest de data van de patiënt-schijf zo volledig mogelijk uit en kopieert het resultaat sector voor sector naar een volledig gezonde schijf. Na ongeveer 26 uur was deze klus voor 99,99% geklaard. Een fraaie uitkomst, want zowel het bestandssysteem als de bestanden zelf waren in goede staat. Tot slot werden de herstelde bestanden op een externe harde schijf gezet, die door de fotografe zelf was aangeleverd.

Totale prijs: €250,-
Verwerkingsduur: 4 dagen

Seagate BlackArmor NAS 220 case study

Model: Seagate BlackArmor NAS 220
Aantal schijven: 2
Capaciteit: 2*1TB
Besturingssysteem: Linux

Wat was het probleem van de BlackArmor NAS 220?
Een particulier uit Gorinchem kampte een half jaar na aankoop met een defecte BlackArmor NAS 220. Een duidelijke aanleiding was er niet. De NAS met een RAID 1-configuratie bevatte twee identieke Seagate Barracuda 2000DM-schijven. Na analyse van de schijven kwam aan het licht dat de twee harddisks hardwarefouten hadden. Niet geheel verrassend aangezien deze schijven er om bekend staan van een probleemgeneratie te zijn.

Hoe gingen we te werk?
Gelukkig slaagde onze apparatuur erin de schijven volledig uit te lezen. Hierna was het slechts een kwestie van tijd voordat het bestandssysteem kon worden geanalyseerd en gereconstrueerd. De data werd benaderbaar en vervolgens overgezet op een nieuwe Hitachi Touro 1TB-schijf.

Totale prijs: €425,- (€350,- voor de recovery en €75,- voor een harde schijf)
Verwerkingsduur: 3 dagen

Selectie van Seagate NAS-modellen

GoFlex Home BlackArmor NAS 110 BlackArmor NAS 220 BlackArmor NAS 400 BlackArmor NAS 440