Onze data recovery-service omvat alle NETGEAR NAS-systemen voor consumenten en MKB’s. Wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk hieronder een case study.

NETGEAR Stora case study

Model: NETGEAR Stora
Aantal schijven: 2
Capaciteit: 2 * 1TB
Besturingssysteem: Linux

Wat was het probleem van de NETGEAR Stora?

De NETGEAR Stora kwam bij ons binnen met een wat onduidelijk voortraject. Deze NAS was jaren geleden al uitgevallen en sindsdien is er een hoop geprobeerd. De twee Western Digital Caviar Green-schijven in de NAS waren nog wel benaderbaar maar hadden zeer veel bad sectors en pending sectors. De klant had aangegeven dat de NAS al een tijdje haperde en zijn member-schijven eruit gooide, waarna deze weer werden toegevoegd. Er is toen een tijdlang gedraaid met één schijf, die het meest actueel en relevant zou moeten zijn.

Hoe gingen we te werk?
De schijven waren allebei instabiel en het was aanvankelijk onduidelijk welke van de twee de meest actuele was. Daarom werden ze allebei gekopieerd en geanalyseerd. Al snel bleek dat de meest actuele schijf niet alle relevante data bevatte. De minst actuele schijf was zodoende de enige toegang tot succes. Deze schijf had zeer ernstige bestandssysteemschade: mogelijk deels als gevolg van zwakke leeskoppen en de bad sectors, maar wellicht ook door een mislukte synchronisatie met zijn RAID-partnerschijf. Het bestandssysteem was dusdanig beschadigd dat we deze niet ‘schoon’ konden krijgen. Gelukkig konden we alsnog 500GB van de 700GB aan data uitpluizen. De missende 200GB was bovendien vooral te vinden in minder relevante Windows back-up-bestanden.

Totale prijs: €350,-
Verwerkingsduur: 4 werkdagen
[/toggle]

Selectie van NETGEAR NAS-modellen

102 104 312 314 316
516 Ultra 2 Ultra 2 Plus Ultra 4 Ultra 4 Plus
Ultra 6 Ultra 6 Plus Duo NV+ Stora